Γιώργος Τσανάκας

Ψάχνοντας για λίγο ρομάντσο στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, βρίσκεις τον Τζακ Γκρίλις!

Ποδοσφαιριστής που σε «γοητεύει» με τις... γλυκές επαφές του με την μπάλα. Οι κάλτσες ίσα που καλύπτουν τις επικαλαμίδες και το «10» στην πλάτη. Ο Τζακ Γκρίλις ζει στη δική του, ρομαντική εποχή.

Ένα «γλυκό» πρώτο πάρσιμο στα όρια της περιοχής, άλλα δύο κοντρόλ με την μπάλα να βρίσκεται στα πόδια του, ένα «ξερό» σουτ με το κακό αριστερό του πόδι και η Άστον Βίλα παραμένει στην Premier League διά... ποδός Τζακ Γκρίλις.

Ένας ποδοσφαιριστής τρομερά ποιοτικός και απρόβλεπτος. Αλλά δεν είναι αυτό που σε... γοητεύει πάνω του. Είναι το όλο στιλ του. Ποδοσφαιριστής που «χαϊδεύει» την μπάλα σε κάθε του επαφή, που της φαίρεται με... αγάπη! Με ποδοσφαιρικό θράσος και μπόλικη ποδοσφαιρική και όχι μόνο... αλητεία! Με τις κάλτσες ίσα που να καλύπτουν τις επικαλαμίδες και φορώντας παιδικό σορτσάκι που κολλάει στα μπούτια για να είναι άνετος με την μπάλα στα πόδια θυμίζοντας... εποχές 90's, ο «τσιμπητός» κύριος Γκρίλις σε κάνει να αγαπήσεις τον τρόπο παιχνιδιού του. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει το «10» από την πλάτη.

Η ζωή του Γκρίλις δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο, αλλά του έδωσε δύναμη για τη συνέχεια. Όντας τεσσάρων ετών, ο Άγγλος μεσοεπιθετικός έχασε τον 9 μηνών αδερφό του στον... ύπνο του. Ξαφνικός βρεφικός θάνατος στον ύπνο του χωρίς να γίνουν γνωστές οι αιτίες ή «cot death» όπως αναφέρουν οι Βρετανοί. Ένα μεγάλο πλήγμα για τον Γκρίλις, για όλη την οικογένεια αλλά κάτι που έκανε τον Τζακ πιο δυνατό. Στο πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Μπέρμιγχαμ, όπου έπαιξε δανεικός από την Άστον Βίλα, έδειξε τον ουρανό και του το αφιέρωσε.

Είχε ίνδαλμα έναν καλό τεχνίτη που έπαιζε στην Άστον Βίλα, τον Πολ Μέρσον και προσπαθούσε να τον μιμηθεί όσο έπαιζε στις ακαδημίες της ομάδας. Στα τελειώματά του, στις ντρίμπλες του, στον τρόπο που κινούνταν στο γήπεδο. Τον... διάβασε καλά και πήρε από αυτόν την ικανότητα να ντριμπλάρει αντιπάλους πάνω σε κούρσες που έκανε,



Εντός γηπέδων μπορεί κάλιστα να χαρακτηριστεί και ως... αλήτης. Το αλαζονικό ύφος που παίρνει μερικές φορές και οι ντρίμπλες με τις οποίες «χαζεύει» αντιπάλους, σε κάνουν να νευριάζεις. Φανταστείτε τους αντιπάλους του! Η «αλητεία» τον συνοδεύει και ορισμένες φορές και εκτός γηπέδου, δείχνοντας παραβατική συμπεριφορά σε εσωτερικούς κανονισμούς που χαλάνε το... προφίλ του ως ποδοσφαιριστής. Ιδιαίτερα ενεργός και στα social media και στο twitter, απαντάει ακόμη και στους υποστηρικτές αλλά και τους αντιπάλους του.

Επιστρέφοντας στο γήπεδο, ο Γκρίλις με αυτό το μαλλί που θα μπορούσε να θυμίσει... 90's ή ακόμη και 80's φέρνοντας λίγο στο μυαλό σου την περίφημη χαίτη που είχαν οι ποδοσφαιριστές τότε, είναι ένα ακόμη παράδειγμα για τον κόσμο που ζει και τον ρομαντισμό που τον διακατέχει. Θέλετε κι άλλα για τον ρομαντικό κύριο Γκρίλις; Έχει κι άλλα ο... μπαξές.

Στο τέλος της περσινής σεζόν, ο σημερινός μας «ήρωας» είχε ακόμη μια έκπληξη προς τον κόσμο του ποδοσφαίρου. Στον τελικό ανόδου από την Championship κόντρα στην Ντέρμπι, αγωνίστηκε με κάτι... παλιοπάπουτσα, σκισμένα και έτοιμα να φανουν τα δάχτυλά του. Ένας ποδοσφαιριστής που βγάζει εκατομμύρια, που μπορεί να έχει όποιο ζευγάρια παπούτσια θέλει. Όμως, αυτό ήταν το τυχερό ζευγάρι του «προληπτικού» Τζακ. Μετά τον τραυματισμό του αυτά φορούσε, είχε σκοράρει μερικά γκολ και είχε μοιράσει κάμποσες ασίστ βοηθώντας την ομάδα του να φτάσει μέχρι τον τελικό. Και στη συνέχεια να πάρει «το παιχνίδι των 150 εκατ. ευρώ» και την άνοδο στην κορυφαία κατηγορία. Μαζί με την άνοδο, ο Γκρίλις πήρε και ένα «παράσημο» και ένα μεγάλο σκίσιμο στο φρύδι, παραπέμποντας ξανά σε παλαιότερες εποχές και στα τάκλιν στην... καρωτίδα!



Ο αγαπημένος μας αρτίστας κάνει πράγματα στο χορτάρι που ο καθένας επιχειρούσε σε ένα πάρκο, σε μια πλατεία, στο σχολείο. Φέρνει τις παλιές εποχές πιο κοντά στο σημερινό εμπορευματοποιημένο ποδόσφαιρο και ενισχύει το σύνθημα «against modern football». Είναι αυτός ο τύπος που συνδέει το παλιό με το νέο. Με αυτό το καμαρωτό στιλάκι, τις κατεβασμένες κάλτσες, το κολλητό σορτσάκι και την «σακούλα» που θα μοιράσει στον αντίπαλό του...


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x